semendergiller

semendergiller

ç. a. hay. b. Omurgalı hayvanlardan amfibyumlar sınıfının, kuyruklu hayvanları içine alan bir familyası.


semendergiller İng. salamanders

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımından, kertenkeleye benzeyen fakat çıplak ve yumuşak derili olan, larvaları suda, erginleri karada yaşayan, Avrupa, Asya ve Afrika'da bulunan, Alp semenderi (Salamandra atra), Kafkas semenderi (S.caucasia), safran semenderi (Triturus crocatus) türleri iyi bilinen bir familya.


semendergiller İng. salamanders

(Salamandridae), (Yun. salamandra = semender) Omurgalı hayvanlardan amfibyumlar (Amphibia) sınıfının kuyruklular (Urodela) takımına giren bir familyası. Kertenkeleye benzeyen fakat çıplak ve yumuşak derili olan, larvaları suda, erginleri karada yaşayan hayvanlardır. Avrupa, Asya ve Afrikada bulunurlar. Alp semenderi (Salamandra atra), Kafkas semenderi (S. caucasica), Luschan semenderi (S. luschani), benekli semender (S. maculosa), safran semenderi (Triturus crocatus), taraklı semender (T.cristatus), mermer semender (T. marmorata), Toros semenderi (T. vittatus), bayağı semender (T. vulgaris) türleri iyi bilinir (vbk).


semendergiller için benzer kelimeler


semendergiller, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'e', 'm', 'e', 'n', 'd', 'e', 'r', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
semendergiller kelimesinin tersten yazılışı relligrednemes diziliminde gösterilir.