tahtakurusu

tahtakurusu

a. (tahta'kurusu) hay. b. Yarım kanatlılardan, uzunluğu 3-5 milimetre, vücudu oval ve yassı, kanatları körelmiş, oturulan, yatılan yerlerde üreyen, kan emerek beslenen, pis kokulu böcek, tahta biti (Cimex lectularius): “Tahtakurusu yüzünden çok defa kompartımanlarda uyunmazdı.” -F. R. Atay.


tahtakurusu İng. bug

Çeşitli yarımkanatlılar türüne, özellikle yatak tahtakurularına ad olan bileşik sözcük. a. bk. yatak tahtakurusu, su tahtakuruları, toprak tahtakuruları.


tahtakurusu İng. badbug

Böcekler (Insecta) sınıfının, hortumlu böcekler (Rhynchota) takımının, yarım kanatlılar (Hemiptera) alt takımından, 3-5 mm kadar uzunlukta, yassı vücutlu, kanatları körelmiş, geceleri insan kanı emen, uzun zaman besin almadan yaşayabilen bir eklem bacaklı türü.


tahtakurusu İng. badbug

(Cimex lectularius) Böcekler (İnsecta) sınıfının hortumlu-böcekler (Rhynchota) takımının yarımkanatlılar (Hemiptera) alt-takımına giren bir eklembacaklı türü. Uzunluğu 3-5 mm kadardır. Vücudu söbe biçiminde ve yassıdır. Kanatları körelmiştir. Gündüzleri döşeme aralıklarında saklanır. Geceleri insan kanı emer. Uzun zaman besin almadan yaşayabilir.


tahtakurusu için benzer kelimeler


tahtakurusu, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'a', 'h', 't', 'a', 'k', 'u', 'r', 'u', 's', 'u', şeklindedir.
tahtakurusu kelimesinin tersten yazılışı usurukathat diziliminde gösterilir.