tanıtma yazısı

tanıtma yazısı

a. 1. Kitap, dergi, film vb. eserlerin özelliklerini genel çizgileriyle anlatan yazı. 2. sin. ve TV Bir filmde emeği geçen yapımcı, yönetmen, oyuncu vb.nin adlarını, filmin yapımıyla ilgili bilgileri içine alan, filmin başında veya sonunda bulunan liste, jenerik.


tanıtma yazısı İng. credit titles (lines), credits, main titles, titles, screen credit, list of credits, opening titles (captions, credits), screen credit, list of credits

Sinema/TV. Bir filmde ya da bir televizyon izlencesinde emeği geçen yapımcı, yönetmen, uygulaman, oyuncu, vb. kimselerin adlarını, filmin ve izlencenin hazırlanmasıyla ilgili bilgileri kapsayan, başta ya da sonda yer alan dizelge; filmin, izlencenin kimliğini açıklayan yazılar.


tanıtma yazısı İng. cover letter

Bir soruşturuda soru çizinliğinin başında yer alan, araştırmanın yürütücüsü, amacı ve soruların yanıtlanma biçimini belirten yazılı açıklama, bk. başvuru.


tanıtma yazısı için benzer kelimeler


tanıtma yazısı, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'a', 'n', 'ı', 't', 'm', 'a', ' ', 'y', 'a', 'z', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
tanıtma yazısı kelimesinin tersten yazılışı ısızay amtınat diziliminde gösterilir.