tulum

tulum

a. 1. Bazı yiyecek ve içecekler için koruyucu kap olarak kullanılan, önü yarılmadan bütün olarak yüzülmüş hayvan derisi. 2. Gövdesi bu deriden yapılmış üflemeli çalgı, gayda: “Ben zatınıza tulum şişirmesini öğreteyim, siz de bana kemançeyi öğretin.” -O. C. Kaygılı. 3. Tüp. 4. Göğüs ve pantolon bölümü bitişik giysi: “Kardeşimin sırtında kadife tulumu yerine askılı, eski, soluk, paçaları dizlerine kadar inen şortu var.” -A. Ağaoğlu. 5. sf. mec. Şişman, tombul: “Bir şeyim yok doktor, bu yaşta annem gibi tulum olacak değilim ya!” -H. E. Adıvar.


tulum

Şakak.


tulum

1.Kadın giysisi. 2.Avcıların gölde ıslanmamaları için giydikleri, çoğunlukla keçi derisinden yapılmış bir çeşit pantolon.


tulum

Dik kafalılık, şımarıklık, çalım : Ben senin tulumunu çekemem gayrı.


tulum

Ayın on dördü.


tulum Fr. outre

(tarım)

I) bk. tuluk (II) -2

II) Uzun giysi. (Küplüce *Gümüşhacıköy -Amasya)


Tulum Köken: T.

Cinsiyet: Erkek 1. Bazı yiyecek ve içecekler için koruyucu kap olarak kullanılan, önü yarılmadan bütün olarak yüzülmüş hayvan derisi. 2. Gövdesi bu deriden yapılmış üflemeli çalgı, gayda.3. Şişman, tombul.


Tulum

İzmir ili, Torbalı ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Tulum

Yozgat ili, Eymir bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


tulum için benzer kelimeler


tulum, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'u', 'l', 'u', 'm', şeklindedir.
tulum kelimesinin tersten yazılışı mulut diziliminde gösterilir.