tulumlular

tulumlular

ç. a. hay. b. Gömleklilerden, vücutları torba biçiminde kalın bir gömlekle örtülü olan deniz hayvanları takımı, tulumsular.


tulumlular İng. ascidians

Kordalılar (Chordata) alt filumunun, gömlekliler (Tunicata) dalından, kendilerini bir yere bağlayarak yaşayan, solungaç yarıkları çok fazla olan, gelişmelerinde başkalaşım görülen, tek ya da koloniler hâlinde yaşayan, tulumlu (Ascidia) ve siyona (Ciona) cinsleri iyi bilinen bir sınıf.


tulumlular Fr. ascidies

(zooloji)


tulumlular Lat. Ascidiacea

Kordalılar (Chordata) alt filumunun, gömlekliler (Tunicata) dalından, kendilerini bir yere bağlayarak yaşayan, solungaç yarıkları çok fazla olan, gelişmelerinde başkalaşım görülen, tek veya koloniler halinde yaşayan bir sınıf.


tulumlular İng. ascidians

(Ascidiacea), (Yun. askidion = küçük tulum) Kordalılar (Chordata) aly-filumunun gömelkliler (Tunicata) dalının bir sınıfı. Kendilerini bir yere bağlayarak yaşarlar. Solungaç yarıkları çoktur. Gelişmelerinde başkalaşma vardır. Ya tek yaşarlar, ya da koloniler yaparlar. Tulumlu (Ascidia), siyona (Ciona) iyi bilinen cinsleridir.


tulumlular, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'u', 'l', 'u', 'm', 'l', 'u', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
tulumlular kelimesinin tersten yazılışı ralulmulut diziliminde gösterilir.