uzlaştırma kurulu

uzlaştırma kurulu

a. Toplu sözleşme görüşmelerinde tarafların uyuşmazlığa düşmeleri durumunda, uzlaşma sağlamak amacı ile grev ve lokavt kanununa göre oluşturulan, kararlarının yaptırım gücü olmayan kurul.


uzlaştırma kurulu İng. conciliation board, commission of conciliation, mediation board

Toplu görüşmeler sırasında herhangi bir uyuşmazlık çıkması durumunda, taraflarla görüşerek uzlaşmaya varılmasını sağlamak amacıyla ilgili alandaki bilgi ve deneyim sahibi tarafsız kişilerden oluşturulan ve kararları bağlayıcı olmayan kurul. Türkiye’de uzlaştırma kurulu Yüksek Hakem Kurulu Başkanının başkanlığında, Üniversitelerarası Kurul tarafından çalışma ekonomisi, iş hukuku, idare hukuku ve kamu maliyesi bilim dallarından seçilen birer öğretim üyesi olmak üzere dört üyeden oluşmaktadır.


uzlaştırma kurulu İng. conciliation commission

Karşıtların tarafsız aracıları ile bunların seçtiği ya da anlaşamamaları nedeniyle yargı organınca seçilen üçüncü tarafsız aracının düzenlediği kurul. [Üçüncü tarafsız aracı bu kurula başkanlık eder.]


uzlaştırma kurulu için benzer kelimeler


uzlaştırma kurulu, 17 karakter ile yazılır. Ayrıca, u harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'u', 'z', 'l', 'a', 'ş', 't', 'ı', 'r', 'm', 'a', ' ', 'k', 'u', 'r', 'u', 'l', 'u', şeklindedir.
uzlaştırma kurulu kelimesinin tersten yazılışı uluruk amrıtşalzu diziliminde gösterilir.