verici

verici

a. 1. Veren, verme yanlısı kimse: “Cahilden kral olur ama tarihe vesika verici olmaz.” -A. Gündüz. 2. Çıkar gözetmeksizin her türlü yardımı yapan, esirgemeyen kimse. 3. fiz. Elektromanyetik dalgalar yardımıyla işaret, ses ve görüntü iletmeye yarayan cihazların genel adı: “Anten olursa verici istasyonları da kurulabilir.” -F. R. Atay. 4. tıp Başkasına aktarılmak üzere kan, doku veya organ veren kimse, donör.


verici İng. transmitter

Uzak bir alıcı için hazırlanmış aıkımmıknatıssal imlemleri ya da ses imlemlerini yayan aygıt.


verici İng. donor

Bir tepkimede proton, elektron vb. başka tepkene veren tepken.


verici İng. 1. radio transmitter, broadcasting transmitter, 2. transmitter, television transmitter, 3. sound transmitter, 4. vision transmitter

TV. 1. Radyo yinelenimlerindeki elektromıknatıs ışınımı yaymakta kullanılan donatım; radyo vericisi. 2. Eşeksenli kablo, telsiz bağlantısı ya da alıcı dalgalık yardımıyla elektrik gerilimi biçiminde resim ve ses imlerini alan, genlik ya da yinelenim değiştirimine uğramış bir taşıyıcı dalga üreten ve bu yolda işlenmiş olan televizyon imlerini verici dalgalıkla yayan donatım; televizyon vericisi. 3. Bir televizyon vericisinde ses imini gönderen bölüm; ses vericisi. 4. Bir televizyon vericisinde resim imini gönderen bölüm; resim vericisi.


verici İng. transmitter

1. elektrik: Elektromanyetik dalgalar yardımıyla telgraf, im, ses ve görüntülerini iletmeye yarayan aygıtların genel adı. 2. uziletişim: İletişim aygıtlarında, önceden belirlenmiş her harf ya da sayı öbeğini kendiliğinden veren düzen.


verici İng. donor

1. Embriyo naklinde ovumun, embriyonun temin edildiği verici, yapay tohumlamada sperma veren hayvan, donör. 2. Kan, doku veya organ transferinde bunların temin edildiği canlı.


verici için benzer kelimeler


verici, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, v harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'v', 'e', 'r', 'i', 'c', 'i', şeklindedir.
verici kelimesinin tersten yazılışı icirev diziliminde gösterilir.