yaban domuzu

yaban domuzu

a. hay. b. Domuzgillerden, domuzdan iri, bağ ve bahçelere zarar veren saldırgan, yabani bir hayvan (Sus scrofa): “Yoksa bu tozu dumana katarak yaralı yaban domuzu gibi kaçan canavara yetişmek tıknefes lalanın kârı değildi.” -R. N. Güntekin.


yaban domuzu İng. wild boar

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, domuzgiller (Suidae) familyasından, 150 cm kadar uzunlukta, 25 cm kadar kuyruğu olan, kuvvetli vücutlu ve kısa bacaklı, tüyleri kül rengi, köpek dişleri dışa doğru uzamış, evcil domuzun atası olarak kabul edilen, Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da ormanlık ve bataklık yerlerde toplu hâlde yaşayan bir tür.


yaban domuzu Fr. sanglier d'Europe

(zooloji)


yaban domuzu İng. wild boar

(Sus scrofa), Çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının domuzgiller (Suidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 150, kuyruğu 25 cm. Kuvvetli vücutlu ve kısa bacaklıdır. Kaba olan tüyleri külrengindedir. Köpek dişleri dışa doğru uzamıştır. Evcil domuzun atasıdır. Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asyada ormanlık ve bataklık yerlerde toplu halde yaşar.


yaban domuzu için benzer kelimeler


yaban domuzu, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'a', 'b', 'a', 'n', ' ', 'd', 'o', 'm', 'u', 'z', 'u', şeklindedir.
yaban domuzu kelimesinin tersten yazılışı uzumod nabay diziliminde gösterilir.