yazgıcılık

yazgıcılık, -ğı

a. fel. Her şeyin, alın yazısına göre önceden belirlenmiş olduğuna, insanın bu önceden belirlenmiş olan alın yazısını değiştiremeyeceğine inanan dünya görüşü, kadercilik, cebriye, fatalizm.


yazgıcılık İng. fatalism

1. Bütün olayları önceden ve kesinlikle Tanrı'nın kararlaştırdığını, bunun karşısında herhangi bir gelişme olamayacağını ileri süren felsefe görüşü. 2. Olayları ve başa gelenleri, önceden saptanmış, önlenemez ve insan istenciyle değiştirilemez inancıyla, olduğu gibi benimseme.


yazgıcılık İng. fatalism

Her şeyin alınyazısına göre önceden belirlenmiş olduğuna, insanın bu önceden belirlenmiş olan alınyazısını değiştiremeyeceğine inanan dünya görüşü.


yazgıcılık İng. fatalism

insanın yazgısının ve davranışlarının Tanrı ya da onun yerine geçen güçlerce önceden belirlenmiş olduğunu ve bireyin istenci ya da başka birisinin çabası ile değiştirilemeyeceğini savunan görüş.


yazgıcılık İng. fatalism

İnsan yaşamının, toplum düzeninin önceden doğaüstü bir istenççe, insanlarca değiştirilmesi olanaksız bir biçimde belirlenmiş olduğunu öne süren bilimdışı görüş.


yazgıcılık, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'a', 'z', 'g', 'ı', 'c', 'ı', 'l', 'ı', 'k', şeklindedir.
yazgıcılık kelimesinin tersten yazılışı kılıcıgzay diziliminde gösterilir.