yoğunlaşma

yoğunlaşma

a. 1. Yoğunlaşmak işi, konsantrasyon. 2. fiz. Havanın nem bakımından doyma noktasını aşmasına bağlı olarak havadaki su buharının sıvı veya katı duruma geçmesi, yoğuşma. 3. kim. Bir karışımın bileşimindeki sıvıyı yitirerek daha koyu kıvama gelmesi.


yoğunlaşma İng. condensation

İklim bakımından önemli fiziksel bir olay olarak, su buğusunun sıvı duruma geçmesi; buğulaşmanın tersi.


yoğunlaşma İng. condensation

Özdeklerin uçun halinden sıvı hale dönüşmesi.


yoğunlaşma İng. condensation

Bir yıldızın büzülerek yoğunluğunun artması.


yoğunlaşma İng. concentration

İktisadi etkinliklerin büyük bir kısmının en büyük birkaç firma tarafından denetlenmesi.


yoğunlaşma İng. condensation

1. Gaz evreden sıvı evreye geçiş. 2. Benzer moleküllerin bir araya gelerek daha karmaşık bir molekül yapmaları. (Örn. çoğuzlanma.) 3. İki molekülün bir araya gelip küçük bir molekülü dışarı atarak yeni bir molekül oluşturması. 4. Kimi molekül ya da taneciklerin bir araya toplanarak asıltı tanecikler oluşturması.


yoğunlaşma İng. condensation

1.Daha yoğun hale geçme. 2.Gaz halinden sıvı hale geçme. 3.Benzer olan veya olmayan moleküllerin çok kere bazı moleküllerin çıkması (H2O gibi) ile bir birim oluşturmaları. 4. Daha karmaşık bileşik oluşturmak için polimerleşme gibi benzer moleküllerin birleşmesi .


yoğunlaşma Osm. tekâsüf

(yoğunlam) (fizik, kimya)


yoğunlaşma İng. condensation

Bir maddenin hacmine oranla ağırlığının artması.


yoğunlaşma İng. condensation

1. fizik: a. Bir. özdeğin gaz evresinden sıvı ya da katı evreye geçişi, b. Isıldevingen bir çevrimde (motor, soğutucu) buğunun, ısısını soğuk kaynağa bırakarak sıvılaştığı evre. 2. kimya: Birden artık özdeciğin, genellikle su yitirerek bir tek özdeciğe dönüşmesi olayı. 3. metalbilim: Bir evreyi, daha yoğun bir dunuma geçiren değişim.


yoğunlaşma İng. concentration

Bir oluşumun toplanma ve birikme durumu.


yoğunlaşma için benzer kelimeler


yoğunlaşma, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'o', 'ğ', 'u', 'n', 'l', 'a', 'ş', 'm', 'a', şeklindedir.
yoğunlaşma kelimesinin tersten yazılışı amşalnuğoy diziliminde gösterilir.