arabaşı

arabaşı

a. (ara'başı) Hindi veya tavuk etiyle hazırlanan, pişmiş ve dondurulmuş hamur ile birlikte yenen çorba.


arabaşı

1. Çokça tavuk veya koyun etiyle yapılarak, tepside dondurulmuş hamurla, kışın, sıcak içilen ekşili, biberli bir çeşit çorba.


arabaşı

Haşlanmış hamurla birlikte içilen, tavuk, tavşan vb. hayvan etiyle yapılan biberli çorba.


arabaşı

Un, et, yağ ve biberden yapılan bir yemek. (Akviran *Çumra -Konya)


arabaşı, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'r', 'a', 'b', 'a', 'ş', 'ı', şeklindedir.
arabaşı kelimesinin tersten yazılışı ışabara diziliminde gösterilir.