aralamak

aralamak

(-i) 1. İki şey arasında açıklık oluşturmak, az açmak: “Kapısını hafifçe araladı.” -F. R. Atay. 2. Aralıklı duruma getirmek, seyrekleştirmek: Şu sandalyeleri biraz aralayınız. 3. hlk. Bitkilerin fazla dal ve çubuklarını kesmek, seyrekleştirmek.


aralamak

1. Bitkilerin fazla dal ve çubuklarını kesmek, seyrekleştirmek, budamak. 2. Temizlemek: Şu kaptaki suyun yüzünü bir arala hele. 3. Derleyip toplamak, yerleştirmek. 4. Tınasın samanını tanesinden ayırmak.


aralamak

1. Kavga eden iki kişiyi araya girerek ayırmak. 2. Kalabalığı yarıp geçmek. 3. Güreşte veya döğüşte bir kaç kişiyi doğuş dışı bırakmak, haklarından gelmek. 4. İki şeyi birbirinden ayırmak, arayı açmak, aralık bırakmak. 5. Ayırmak, çözmek (iplik v.b. hakkında). 6. Uzaklaşmak, geride bırakmak: Kamyon çok araladı. 7. Uzamak (zaman hakkında): Bu iş çok araladı, olmaz artık. 8. Uzaklaştırmak, ayırmak. 9. Değirmende acele işi olan birinin sırasını öne almak, araya sokmak.


aralamak

Çok bağırarak sesleri bastırmak.


aralamak

Kavga edenleri ayırmak, kavgayı önlemek.


aralamak

Yanan odunları ayırarak ateşi azaltmak, söndürmek.


aralamak

Kalabalığı yarıp geçmek.


aralamak

Sık çıkan ürünleri aralıklı duruma getirmek.


aralamak

Bir şeyden uzaklaşmak.


aralamak Osm. aralama
aralamak

1. Ayırdetmek, ayırmak. 2. Terketmek, bırakmak, atlamak.3. Arasında görünmek, bulunmak, dolaşmak.


aralamak için benzer kelimeler


aralamak, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'r', 'a', 'l', 'a', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.
aralamak kelimesinin tersten yazılışı kamalara diziliminde gösterilir.