devegiller

devegiller İng. camels and lamas

Memeliler (Mammalia) sınıfının, çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, geviş getirenler (Ruminantia) alt takımının, topuk tabanlılar (Tylopoda) üst familyasından, iki parmaklı ve uzun bacaklı, mideleri üç odalı olup kırkbayır olmayan, alyuvarlarının söbe biçiminde olmasıyla memeli hayvanlar arasında özel bir durum gösteren, yük taşımada ve binek hayvanı olarak kullanılan, susuzluğa karşı oldukça dayanıklı, Asya ve Afrika'da yaşayan bir familya.


devegiller Osm. cemeliye

(zooloji)


devegiller İng. camels and llamas

(Camelidae), (Lat. camelus = deve) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının geviş getirenler (Ruminantia) alt-takımının topuktabanlılar (Tylopoda) üst-familyasına (bk) giren tek familyası. İki parmağı olan uzun bacakları vardır. Mideleri üç odalı olup kırbayır yoktur. Alyuvarlarının sobe biçiminde olmasiyle memeli hayvanlar arasında özel bir durum gösterirler. Yük taşımada ya da binek hayvanı olarak kullanılırlar. Asya, Afrika ve Amerikada yaşarlar. Tek-hörgüçlü deve (Camelus dromedarius), iki-hörgüçlü deve (C. bactrianus), lama (Lama glama), alpaka (L glama pacos), guanako (Lat. guanicoe), vikunya (Lat. vicugna) en iyi bilinen türleridir.


devegiller, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'e', 'v', 'e', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
devegiller kelimesinin tersten yazılışı relligeved diziliminde gösterilir.