devlet

devlet Ar. devlet

a. 1. huk. ve top. b. Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık: Türkiye Devleti. 2. Bu tüzel varlığın yönetim organları: “Devlet hizmetinde epeyce ileride sayılanlardan olsa gerek.” -M. Ş. Esendal. 3. mec. Büyüklük, mevki. 4. mec. Mutluluk: “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” -Muhibbi. 5. mec. Talih.


devlet

Devlet hastanesi


devlet

< Ar. devlet: devlet;. zenginlik. || döwlet


devlet İng. State, Commonwealth

Sınırları belirli bir yurt ve türe düzeni içinde, ülküdeş insanların topluca ve kamu yararını sağlamak amacıyla örgütlenerek kurdukları ve benzeri topluluklarca bağımsız ve siyasal kişiliği tanınmış birlik.


devlet İng. State

1. Toplumun siyasal örgütlenişi. 2. Toplumdaki siyasal örgütlerin tümü.


Devlet Köken: Ar.

Cinsiyet: Erkek 1. Büyük mutluluk. 2. Kut, talih. 3. Büyük aşama, orun, mevki. 4. Toprak bütünlüğü ve siyasal örgütü olan bir ulusun oluşturduğu hukuksal varlık.Cinsiyet: Kız 1. Büyük mutluluk. 2. Kut talih. 3. Büyük aşama, orun, mevki. 4. Toprak bütünlüğü ve siyasal örgütü olan bir ulusun oluşturduğu hukuksal varlık.


devlet için benzer kelimeler


devlet, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'e', 'v', 'l', 'e', 't', şeklindedir.
devlet kelimesinin tersten yazılışı telved diziliminde gösterilir.