dizanteri amibi

dizanteri amibi Alm. Ruhramöbe

Kökbacaklıların amipler takımına bağlı ve amipli dizanteri etkeni olarak suçlu bağırsak asalağı.


dizanteri amibi İng. dysentery Amoeba

Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının, amipler (Amoebozoa) takımından, insanların bağırsaklarında asalak olarak yaşayan ve amipli dizanteri hastalığının meydana getiren, kistleri dört çekirdekli olan bir tür.


dizanteri amibi Fr. amibe dysentérique

(zooloji)


dizanteri amibi Lat. Entamoeba hystolytica

Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının, amipler (Ameobozoa) takımından, insanların bağırsaklarında asalak olarak yaşayan ve amipli dizanteri hastalığını meydana getiren bir tür.


dizanteri amibi İng. dysentery amoeba

Çekirdeğinde küçük bir merkezi, karyozom ve tespih tanesi gibi düzenli olarak dizilmiş çevresel bir kromatin bulunan, insan ve hayvanlarda entamobiyozis ve amipli dizanteriye neden olan amip türü. İnsanlar enfeksiyona kistleriyle kontamine gıda ve suları tüketerek yakalanmaktadır, Entamoeba histolytica.


dizanteri amibi Fr. amibe dysentérique

(Entamoeba hystolytica): Birgözeli hayvanlardan kök-ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının amipler (Amoebozoa) takımından bir tür. Asılak olup insanların bağırsaklarında yaşar ve amipli dizanteri hastalığını meydana getirir. Kistleri dört çekirdeklidir.


dizanteri amibi için benzer kelimeler


dizanteri amibi, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'i', 'z', 'a', 'n', 't', 'e', 'r', 'i', ' ', 'a', 'm', 'i', 'b', 'i', şeklindedir.
dizanteri amibi kelimesinin tersten yazılışı ibima iretnazid diziliminde gösterilir.