dizge çözümleme

dizge çözümleme İng. systems analysis

Bir bilişim dizgesi tasarlanırken, karşı karşıya bulunulan kısıtlamalar altında, eldeki olanakları en iyi biçimde kullanabilmek amacıyla aşağıdaki aşamaları kapsayan çözümleme çalışmaları bütününe verilen genel ad: (1) sorunu tanımlama, amaç çözümleme, (2) çalışmakta olan dizgenin ayrıntılı biçimde incelenmesi, (3) eldeki donanım, yazılım ve insangücü olanaklarını en iyi biçimde kullanan, kullanışlı ve gerçekçi yeni bir dizgenin tasarımı, (4) yeni dizgenin ilgililere tanıtılması, tepki ve eleştirilerinin değerlendirilmesi, (5) dizgenin belgelenmesi, (6) yeni dizgenin kurulmasına ilişkin gözetim ve dizgenin yaşatılmasına ilişkin bakım sorumlulukları.


dizge çözümleme İng. systems analysis

Birbiriyle bağlantılı ve özellikleri bilinen bileşenlerden oluşan bir denetim dizgesinde, verilen girdilerin nasıl bir sonuç vereceği konusuyla ilgilenen uygulamalı uzbilim dalı.


dizge çözümleme İng. system analysis

Bir dizgede söz konusu olabilecek yanılgı ve düzensizlikleri saptayarak düzeltme ve böylece verimi arttırma.


dizge çözümleme için benzer kelimeler


dizge çözümleme, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'i', 'z', 'g', 'e', ' ', 'ç', 'ö', 'z', 'ü', 'm', 'l', 'e', 'm', 'e', şeklindedir.
dizge çözümleme kelimesinin tersten yazılışı emelmüzöç egzid diziliminde gösterilir.