duyumsamazlık

duyumsamazlık, -ğı

a. fel. 1. Duygusuzluk az ve yavaş tepki gösteren, bunun sonucu duygulandırıcı sebeplere karşı ilgisiz kalan insanın niteliği. 2. ruh b. Düzgülü olarak türlü durumların harekete getirdiği ilgi ve duygulardan yoksun olma durumu.


duyumsamazlık İng. apathy

Dış etkilere, özellikle duyusal izlenimlere karşı ilgisizlik biçiminde beliren ve geri zekâlılarda çok görülen bir durum.


duyumsamazlık İng. apathy

1. (Genel anlamda) Duygusuzluk; az ve yavaş tepki gösteren ve bunun sonucu duygulandırıcı nedenlere karşı kayıtsız kalan insanın niteliği. 2. (Stoa felsefesinde) Bilge kişinin kendini eğitme ülküsü olarak, duygulanımlardan bağımsızlık, usa uygun olmayan duygular karşısında, özgür olma ve böylelikle -> sarsılmazlık ereğine ulaşma durumu.


duyumsamazlık İng. apathy

Düzgülü olarak türlü durumların harekete getirdiği ilgi ve duygulardan yoksun olma durumu.


duyumsamazlık İng. apathy

Bir bireyde, toplumsal kümede ya da toplumda nesnelere, olaylara karşı herhangi bir duygu, bir coşku uyanmaması, eylemde bulunmaya itecek herhangi bir ilgi ve dürtünün olmaması durumu.


duyumsamazlık, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'u', 'y', 'u', 'm', 's', 'a', 'm', 'a', 'z', 'l', 'ı', 'k', şeklindedir.
duyumsamazlık kelimesinin tersten yazılışı kılzamasmuyud diziliminde gösterilir.