gelir

gelir

a. 1. Bir kimseye veya topluluğa belli zamanlarda, belli yerlerden gelen para, varidat: “Saklanan bir gelir vardı ki aç, çıplak kalmıyorlardı.” -M. Yesari. 2. Bir ekonomik birimin belli bir süre içinde kazandırdığı aylık, kira vb. getiri, varidat, irat.


gelir

Kazanç


gelir

îrâd.


gelir İng. income

1. Üretim etkinliklerine katılan üretim faktörlerinin yaratılan hasıladan bölüşüm sonunda aldıkları pay. 2. Emek faktörünün işlendirilmesinden sağlanan maaş, ücret, bahşiş, prim; finansal araçlardan sağlanan faiz, kâr payı gibi sermaye getirileri; taşınmaz ve topraktan sağlanan kira, rant; iş göremezlik, çocuk desteği; sağlık, işsizlik sigortası ve emeklilik gibi sosyal güvenlik kapsamındaki transfer ödemeleri ile şans oyunları vb. kaynaklardan elde edilen para miktarı.


gelir İng. income

Her tür hak ve işlerle taşınır ve durağan mallardan sağlanan yararlar. (Aylık, ürem, kira, özel gelir vb. gibi).


gelir Osm. irat

(matematik)


gelir İng. box office, box office (takings, receipt), take

Sinema Bir filmin herhangi bir sinema salonunda ya da oynatım süresi boyunca sağladığı para. (Kesintili gelir ya da kesintisiz gelir olarak ikiye ayrılır).


gelir için benzer kelimeler


gelir, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'e', 'l', 'i', 'r', şeklindedir.
gelir kelimesinin tersten yazılışı rileg diziliminde gösterilir.