hidralar

hidralar

ç. a. hay. b. Örnek hayvanı hidra olan sölenterler bölümü.


hidralar İng. hydras

(Yun. hydor: su; zoon: hayvan) Çok hücrelilerden (Metazoa), sölenterler (Coelenterata) alt bölümünün, knidliler (Cnidaria) filumundan, çoğu hem medüz hem de polip tiplerini kapsayan, poliplerin koloniler meydana getirdiği, medüzlerin bazen koloniye bağlı kaldığı, eşey hücrelerinin dış deriden (ektoderm) meydana geldiği bir sınıf. Tatlı su polibi (Hydra) ve obelya (Obelia) iyi bilinen cinsleridir.


hidralar Fr. hydrozoaires

(zooloji)


hidralar Lat. Hydrozoa

Çok hücrelilerden (Metazoa), sölenterler (Coelenterata) alt bölümünden, knidliler (Cnidaria) şubsinden, çoğu hem medüz hem de polip türlerini kapsayan, poliplerin koloniler meydana getirdiği, medüzlerin bazen koloniye bağlı kaldığı eşey hücrelerinin dış deriden (ektoderm) meydana geldiği bir sınıf.


hidralar İng. hydras

(Hydrozoa), (Yun. hydor = su, Yun.zoon = hayvan) Çokgözelilerden sölentereler (Coelenterata) alt-bölümünün knidliler (Cnidaria) filumuna giren bir sınıfı. Çoğu hem mehüz, hem polip tiplerini kapsar. Polipler koloniler meydana getirirler. Medüzler bazen koloniye bağlı kalırlar. Eşey gözeleri dış-deriden meydana gelir. Tatlı su polipi (Hydra), obelya (Obelia) iyi bilinen cinsleridir.


hidralar, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'i', 'd', 'r', 'a', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
hidralar kelimesinin tersten yazılışı ralardih diziliminde gösterilir.