iki kanatlılar

iki kanatlılar

ç. a. hay. b. Çift kanatlılar.


iki kanatlılar İng. flies

(Yun. dis: iki; pteryx: kanat) Eklem bacaklı hayvanlardan, böcekler (Insecta) sınıfının, kanatlılar (Pterygota) alt sınıfından, ince yapılı ve tıknaz vücutlu, ağız parçaları emici ya da delip emici tipte, art kanatları farklılaşarak uçma esnasında dengeyi sağlayan halter denen birer tokmakçık hâline gelmiş, gelişmelerinde tüm başkalaşım gösteren bir takım. Ev sineği (Musca domestica), ev sivrisineği (Culex pipiens), sıtma sivrisineği (Anopheles maculipennis), karasinek (Stomoxys calcitrans), altın sinek (Lucilia caesar), çizgili sinek (Aedes aegypti), gök et sineği (Calliphora vomitaria), çeçe sineği (Glossinapalpalis, G.morsitans), at sineği (Hippobosca equina), sirke sineği (Drosophila melanogaster) türleri iyi bilinir. Sinekler.


iki kanatlılar Lat. Diptera

Eklembacaklı hayvanlardan böcekler (İnsecta) sınıfının, kanatlılar (Pterygota) alt sınıfından ince yapılı ve tıknaz vücutlu, ağız parçaları emici veya delip emici tipte, gelişmelerinde tüm başkalaşım gösteren bir takım, sinekler.


iki kanatlılar için benzer kelimeler


iki kanatlılar, 14 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'k', 'i', ' ', 'k', 'a', 'n', 'a', 't', 'l', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
iki kanatlılar kelimesinin tersten yazılışı ralıltanak iki diziliminde gösterilir.