imla

imla Ar. iml¥¢

a. (imla:, l ince okunur) 1. Yazım: “İmla bahsi, yalnız bizde değil, Fransa'da dahi gariplikler uyandırmıştır.” -A. Rasim. 2. esk. Doldurma, doldurulma.


imlâ

Bir dilin söz varlığını o dilde yürürlükte olan ses, şekil, köken vb. kurallara uygun olarak yazıya geçirme; dildeki sözleri kurallarına uyğun olarak yazma.


imlâ

Azerbaycan Türkçesi: imla, orfografiya; Türkmen Türkçesi: orfografiyaa; Gagauz Türkçesi: orfografiya ~dooruyazılmak; Özbek Türkçesi: imló; Uygur Türkçesi: imla; Tatar Türkçesi: döres yazu ~ orfografiya;Başkurt Türkçesi: orfografiya;Kmk: tüz yaziw ~ yazıw kaydaları ~ orfografiya ~ durus yazılış; Krç.-Malk.: orfografiya ~ tüz caziw; Nogay Türkçesi: tüz yazuw ~ orfografiya;Kazak Türkçesi: emle ~ orfografiya; Kırgız Türkçesi: tuura cazuu ~ orfografiya; Alt:: çın biçiileriniňejizi ~ orfografiya; Hakas Türkçesi: orfografiya ~ orta pazıs; Tuva Türkçesi: şın pi'jilge ~ofografiya; Şor Türkçesi: keliştire pazılçatkannarı ~ orfografiya; Rusça: pravopisaniye ~orfografiya;~


imla için benzer kelimeler


imla, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'm', 'l', 'a', şeklindedir.
imla kelimesinin tersten yazılışı almi diziliminde gösterilir.