karıncayiyengiller

karıncayiyengiller

ç. a. hay. b. Örnek hayvanı karıncayiyen olan, vücutları kirpi dikenli, ağızları boru biçiminde uzamış, karıncayla beslenen bir familya, karınca kuşugiller.


karıncayiyengiller İng. New World ant eaters

Memeliler (Mammalia) sınıfının, dişsizler (Edentata) takımından, yalnız karınca yiyerek beslendikleri için ağızları bunu sağlayacak şekilde gelişmiş, dilleri uzun ve karınca yalamaya elverişli, dişleri olmayan, vücutları uzun kıllı, Güney Amerika'da yaşayan, büyük karıncayiyen (Myrmecophaga tridactyla), cüce karıncayiyen (Cyclopes didactylus), tamandua (Tamandua tetradactyla) türleri iyi bilinen bir familya.


karıncayiyengiller İng. echidnas

Memeliler (Mammalia) sınıfının, tek delikliler (Monotremata) takımından, vücutları kirpi gibi dikenli, ağızları boru biçiminde uzanmış, dillerini solucan gibi dışarı uzatabilen, dişleri bulunmayan, karıncayiyen (Echidna aculeata) türü iyi bilinen, karıncalarla beslenen bir familya.


karıncayiyengiller Fr. myrmécophagidés

(zooloji)


karıncayiyengiller Fr. échidnidés

(zooloji)


karıncayiyengiller İng. echidnas

(Echidnidae), (Yun. ekhidne = canavar) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının tek delikliler (Monotremata) takımına giren bir familyası. Vücutları kirpi gibi dikenli olup ağızları boru biçiminde uzamıştır. Dillerini solucan gibi dışarı uzatabilirler. Dişleri yoktur. Karınca yerler. Karıncayiyen (Echidna aculeata) en iyi bilinen türüdür.


karıncayiyengiller İng. New World ant-eaters

(Myrmecophagidae), (Lat. myrmecophaga = karıncayiyen) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının dişsizler (Edentata) takımına giren bir familyası. Yalnız karınca yiyerek beslendikleri için ağızları bu işe elverişli olmak üzere uzamıştır. Dilleri de uzun olup karıncaları yalamaya yarar. Dişleri yoktur. Vücutları uzun kıllıdır. Güney Amerikada yaşarlar. Büyük karıncayiyen (Myrmecophaga tridactyla), cüce karıncayiyen (Cyclopes didactylus), tamandua (Tamandua tetradactyla) iyi bilinen türleridir.


karıncayiyengiller için benzer kelimeler


karıncayiyengiller, 18 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'r', 'ı', 'n', 'c', 'a', 'y', 'i', 'y', 'e', 'n', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
karıncayiyengiller kelimesinin tersten yazılışı relligneyiyacnırak diziliminde gösterilir.