kurbağacık

kurbağacık, -ğı

a. 1. Kurbağa yavrusu, küçük kurbağa. 2. Küçük İngiliz anahtarı. 3. Ayarlanabilir somun anahtarı. 4. Pencere çerçevesi gibi yukarıya sürülen şeylerin alt kenarlarına yerleştirilen tutacak. 5. tıp Ağız tabanında çıkan bir çeşit küçük ur.


kurbağacık Fr. Ranule, grénouillette
kurbağacık

1. Sığırlarda dil ve nefes borusunun şişmesiyle beliren bir hastalık. 2. At, eşek vb. hayvanlarda görülen, dil altında çıkan ve damaktan kan alınarak iyileştirilen kabarcıklar. 3. Küçük çocukların dil ve damaklarında olan kabarcıklar.


kurbağacık

1. Araba okunu hamuta bağlayan çengel. 2. Değirmenlerde üst taşı çeviren milin oturduğu kurbağa biçiminde demir parçası.


kurbağacık İng. adjustable wrench

Ayarlanabilir somun anahtarı.


kurbağacık Fr. (Fr. ranula

1. Ağız tabanındaki tükürük kanalının seröz veya kalın ve yapışkan içerik nedeniyle kistik genişlemesi, kurbağa karnı, ranula, salya kisti, pityalosel. 2. hlk. Hayvan vücudunun tüysüz bölgelerinde ortaya çıkan yumuşak ve küçük şişlikler.


kurbağacık

Tekerlek eksenini oka bağlayan (U) biçiminde demir. (Kurucaova *Beyşehir -Konya)


kurbağacık, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'u', 'r', 'b', 'a', 'ğ', 'a', 'c', 'ı', 'k', şeklindedir.
kurbağacık kelimesinin tersten yazılışı kıcağabruk diziliminde gösterilir.