kurt

kurt, -du

(I) a. 1. hay. b. Köpekgillerden, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yaşayan, postu gri sarı renkli, yırtıcı, etçil memeli hayvan (Canis lupus). 2. mec. Bir yeri, bir şeyi iyi bilen. 3. sf. mec. İşini iyi bilen, aldanmaz, kurnaz: “Deminden beri sus pus olmuş, fırsat bekleyen kurt müşterilerin ilk defa sesi duyuluyor.” -H. Taner.


kurt, -du

(II) a. hay. b. 1. Yumuşak vücutlu, uzun gövdeli, omurgasız, bacaksız, ayaksız veya çok ilkel ayaklı küçük hayvan. 2. Bazı böceklere veya bazı böcek kurtçuklarına verilen ad.


kurt Fr. Loup
kurt

Kalbur üzerinde yuvarlanmış hamur kızartması.


kurt

Sağlam, esnek bir çeşit ağaç.


kurt

Kurt, tırtıl


kurt

Kürt


kurt

Kurt// kurt kuş: vahşi hayvanlar, kurt kuş


kurt İng. worm

En çok ufak boylu solucanlara ve böcek kurtçuklarına, seyrek olarak böceklere ya da başka eklembacaklılara verilen ortak ad.


kurt İng. grey wolf

Etçiller (Carnivora) takımının, köpekgiller (Canidae) familyasından, 122 cm kadar uzunlukta, 45 cm kadar kuyruğu olan, kara, kül kahverengimsi değişebilen renkli, karnı daha açık renkte, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da yaşayan bir memeli türü.


kurt Fr. loup vulgaire

(zooloji)


kurt İng. grey wolf

(Canis lupus): Etçiller (Carnivora) takımının köpekgiller (Canidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 122, kuyruğu 45 cm. Kara, kül-kahverengi değişebilen bir renkleri vardır. Karnı daha açık renklidir. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asyada yaşar.


Kurt, -t'u

öz. a. (kurdu) gök b. Güney gök küresinde, Akrep ile Boğa arasında bulunan takımyıldız.


Kurt

Bartın ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Kurt İng. Lupus, Lup, (Lupi), Wolf

Bir takımyıldızın adı.


Kurt Fr. Loup

(astronomi)


kurt için benzer kelimeler


kurt, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'u', 'r', 't', şeklindedir.
kurt kelimesinin tersten yazılışı truk diziliminde gösterilir.