nemertinler

nemertinler İng. proboscis worms, nemertines

Birincil ağızlı hayvanlardan, ilkel solucanlar (Scolecida) dalından, kirpiklerle örtülü, ince, yassı veya yuvarlak vücutlu, uzun yapılı, renkli, gelişmelerinde başkalaşım görülebilen, çoğu denizlerde yaşayan, metrelerce uzunlukta olabilen bir sınıf.


nemertinler Fr. némertiens

(zooloji)


nemertinler İng. proboscis worms, nemertines

Birincil ağızlı hayvanlardan, ilkel solucanlar (Scolecida) dalından, kirpiklerle örtülü ince, yassı veya yuvarlak vücutlu, uzun yapılı, renkli, gelişmelerinde başkalaşım görülebilen, çoğu denizlerde yaşayan metrelerce uzunlukta olabilen bir sınıf.


nemertinler İng. proboscis worms

(Nemertini), (Yun. nemertes = bir tip kurt) Birincil-ağızlı hayvanlardan ilkel-kurtlar (Scolecida) dalının bir sınıfı. Vücutları ince, uzun yapılı ve kirpiklerle örtülüdür. Yassı ve yuvarlak olurlar. Renklidirler. Gelişmelerinde başkalaşma görülebilir. Çoğu denizlerde yaşarlar. Boyları metrelerce uzun olabilir. Etçildirler.


nemertinler, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, n harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'n', 'e', 'm', 'e', 'r', 't', 'i', 'n', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
nemertinler kelimesinin tersten yazılışı relnitremen diziliminde gösterilir.