nikel

nikel Fr. nickel

a. kim. Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan, gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir element (simgesi Ni).


nikel İng. nickel

Simgesi Ni, atom numarası 28, atom kütlesi 58,71g, yoğunluğu 8,8 g/mL, e.n. 1455 °C 2 ve 3 değerlikleri olan ancak 0 ile +4 arasındaki değerlikleri de alabilen ,paslanmaz çelikte, aside dayanıklı alaşımlarda, çeşitli elektrikli cihazlar ve ameliyat malzemelerinde ve margarin yapımında yani yağların hidrojenleme işleminde katalizör olarak kullanılan ,seyreltik asit ve bazlarda çözünmeyen bir metal.


nikel İng. Nickel

Gümüş renkli, yenime dayanıklı paslanmaz çeliklerin ve ısıya dirençli çeliklerin en önemli alaşım elementlerinden biri A.A. 58.69, A.S. 28, ö.A. 8.90, E.S. 1452° C.


nikel Fr. nickel

(kimya)


nikel İng. nickel

Hücre zarı ve ribonükleikasit üretimiyle kan oluşumunda görevli, birçok enzim aktivatörünün yapısında bulunan, eksikliğinde büyüme ve döl veriminde azalmalara yol açan iz element.


nikel için benzer kelimeler


nikel, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, n harfi ile başlar, l harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'n', 'i', 'k', 'e', 'l', şeklindedir.
nikel kelimesinin tersten yazılışı lekin diziliminde gösterilir.