pirzola

pirzola İt. brisiola

a. (pi'rzola) 1. Kasaplık hayvanda omurganın iki yanındaki bölge: Koyun pirzolası. Kuzu pirzolası. Sığır pirzolası. 2. Bu bölgeden dilimler hâlinde çıkarılan kemikli et parçası, kotlet: “Ardiyelerin arkasındaki bahçede pirzolalar pişer...” -S. F. Abasıyanık.


pirzola İng. (İta. brisiola

1. Kasaplık hayvanlarda sırt omurlarının iki yanındaki bölge. 2. Bu bölgeden dilimler durumunda çıkarılan kemikli et parçası, kotlet.


pirzola, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, p harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'p', 'i', 'r', 'z', 'o', 'l', 'a', şeklindedir.
pirzola kelimesinin tersten yazılışı alozrip diziliminde gösterilir.