sazan

sazan

a. 1. hay. b. Sazangillerden, Avrupa, Asya ve Amerika'nın tatlı sularında yaşayan, sırt yüzgeci uzun, eti beğenilen kılçıklı bir balık (Cyprinus carpio). 2. argo Kolay kandırılan, aldatılabilen kimse.


sazan

Hafif ve serin esen yel, lodos.


sazan

Sivilce, çıban, ergencelik


sazan

1.bk. sazak (I)-2. 2.Küçük damlalı, hızlı ve kısa süren yağmur.


sazan

Saz bitkisi.


sazan

Bataklık


sazan İng. carp

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, sazangiller (Cyprinidae) familyasından, biçim ve renkleri yaşadığı ortama göre değişen, eti çok lezzetli, Asya, Avrupa ve Amerika'da yaşayan bir tür.


sazan Fr. carpe ordinaire

(zooloji)


sazan Lat. Cyprinus carpio

Kemikli balıklardan, sazangiller (Cyprinidae) familyasından, biçim ve renkleri yaşadığı ortama göre değişen, eti çok lezzetli, pul örtüsü yönünden birçok varyetelere ayrılan bir tür, pullu sazan, aynalı sazan, dizi sazan, çıplak sazan.


sazan İng. carp

(Cyprinus carpio) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının sazangiller (Cyprinidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 1-2. 5 m. Biçim ve renkleri yaşadığı ortama göre çok değişir. Göllerde ve yavaş akan derelerde yaşar. Eti çok beğenilir. Asya, Avrupa ve Amerikada bulunur.


sazan için benzer kelimeler


sazan, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'a', 'z', 'a', 'n', şeklindedir.
sazan kelimesinin tersten yazılışı nazas diziliminde gösterilir.