tavşan

tavşan

(I) a. hay. b. 1. Tavşangillerden, eti yenen, hızlı koşan, postundan yararlanılan bir memeli türü (Lepus europeus): “Tavşanlarını, kekliklerini ucuz pahalı demeden ilk çıkan alıcılara sattı.” -N. Cumalı. 2. sp. Atletizm yarışlarında rekor kırılabilmesi için tempoyu yüksek tutup belirli bir mesafeyi diğer atletlerin önünde koşan atlet.

II) a. Değerli ağaçlar üzerine ince oymalar işleyen sanatçı, tahta oymacısı.


tavşan

Marangozlukta kullanılan tek bıçaklı düz rende.


tavşan İng. European hare

Kemiriciler (Rodentia) takımının, tavşangiller (Leporidae) familyasından, 70 cm kadar uzunlukta, eti yenen, postu kullanılan, dünyanın her tarafına yayılmış bir tür.


tavşan

Seyirlik oyunlarda dans eden genç oğlanlara verilen ad.


tavşan Fr. lièvre commun

(zooloji)


tavşan İng. Rabbit

Tavşangiller familyasını oluşturan, yaklaşık elli türü içeren, kuyrukları uzun kıllarla örtülü, kulak ve arka bacakları uzun memeli türlerinin ortak adı.


tavşan

Marangoz rendesi. (*Mudurnu -Bolu)


tavşan İng. European hare

(Lepus europeus) Kemiriciler (Rodentia) takımının tavşangiller (Leporidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 70 cm. Eti yenir. Postu kürkçülükde ve şapka yapılmasında kullanılır. Dünyanın hemen her yanına yayılmıştır.


Tavşan İng. Lepus, Lep (Leporis)

Bir takımyıldızın adı.


Tavşan Lat. Lapus

(astronomi)


tavşan için benzer kelimeler


tavşan, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'a', 'v', 'ş', 'a', 'n', şeklindedir.
tavşan kelimesinin tersten yazılışı naşvat diziliminde gösterilir.