tutuk

tutuk

sf. 1. Akıcı, rahat konuşamayan: “Önce benim sonra kardeşimin elini avuçlarının arasına alıp tutuk ama heyecansız bir sesle yakında yeniden evleneceğini söyledi.” -E. Şafak. 2. Eski işlevini göremez duruma gelmiş: “Ne var ki banyo kapısının sürgüsü tutuk, kilidi de kırık olduğundan, kolu indirerek dışarı çıkmayı başarmıştı her seferinde.” -E. Şafak. 3. Olması gereken gibi olmayan: Millî takım bugünlerde tutuk oynuyor. 4. Bir organ hareket edemez olmuş: “Geçen gün beni dövdüler. Boynum, omuzlarım hâlâ tutuk.” -A. İlhan. 5. Kısılmış, kesik: “Ağır ağır ve tahtalar arasında boğulan tutuk akislerle yükseliyordu.” -P. Safa. 6. huk. Tutuklu. 7. Kapalı, tıkalı. 8. Sıkıntılı: “Bu tutuk hava içinde saat ona doğru Meclisin zili uzun uzun çaldı.” -R. E. Ünaydın. 9. mec. Durgun, çekingen, sıkılgan: “Bu babadan geçme derviş huyum, hoşgörüm yüzünden tutuk oluşumu anlamıyorlar.” -N. Meriç.


tutuk

Utangaç.


tutuk

Duman.


tutuk

Gelin duvağı.


tutuk

Görevli, işyar.


tutuk

Katılaşmamış yoğurt.


tutuk

Kabız, dutuk


tutuk

bk. dutuk.


Tutuk Köken: T.

Cinsiyet: Erkek 1. Akıcı, rahat konuşamayan.2. Eski işlevini göremez duruma gelmiş. 3. Kısılmış, tutulmuş, kesik. 4. Kapalı, tıkalı. 5. Çekingen, sıkılgan. 6. Sıkıntılı.


tutuk için benzer kelimeler


tutuk, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 't', 'u', 't', 'u', 'k', şeklindedir.
tutuk kelimesinin tersten yazılışı kutut diziliminde gösterilir.