yarı başkalaşım

yarı başkalaşım İng. hemimetaboly

(Yun. hemi: yarım; metabole: değişme) Bazı böceklerde nimf ve ergin evreleri kapsayan, çekirgelerde olduğu gibi yumurtadan çıkan yavruların ergine benzediği, ancak eşey organları ve kanatlarının tam olarak gelişmediği bir başkalaşma tipi. Hemimetaboli.


yarı başkalaşım İng. hemimetabolous hemimetaboly

Bazı böceklerde nimf ve ergin evreleri kapsayan, çekirgelerde olduğu gibi yumurtadan çıkan yavruların ergine benzediği, ancak eşey organları ve kanatlarının tam olarak gelişmediği bir başkalaşma tipi. Paraziter böceklerin kimi dizilerinde (bitler) yumurtadan çıkan larva fonksiyonel genital organların ve kanatların (şayet kanatlıysa) bulunmaması dışında erişkinlere (imago) benzerler. Gelişim süreci boyunca sayısı türe göre değişen birkaç gömlek değişimi olmaktadır. Bu yavaş gelişim boyunca son gömlek değişiminden sonra olgun ve fertil erişkinler meydana gelir ve üreme başlar, hemimetabol gelişme.


yarı başkalaşım için benzer kelimeler


yarı başkalaşım, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'b', 'a', 'ş', 'k', 'a', 'l', 'a', 'ş', 'ı', 'm', şeklindedir.
yarı başkalaşım kelimesinin tersten yazılışı mışalakşab ıray diziliminde gösterilir.