antidiüretik hormon, ADH

antidiüretik hormon, ADH İng. antidiuretic hormone, vasopressin, ADH

(Yun. anti: karşı; dia: arasından; ouron: idrar) Memelilerde hipofizin nöral lobundan salgılanarak nörosekresyon granülleri hâlinde depolanan ve böbreklerde suyun tutulmasını sağlayarak, vücuttaki su dengesini ayarlayan, kan basıncının ayarlanmasında da görev alan bir hormon. Vazopressin.


antidiüretik hormon İng. antidiuretic hormone, vasopressin

Böbreklerden suyun geri emilmesini sağlayarak vücuttaki su dengesini ayarlayan, kan basıncının düzenlenmesinde de görev alan ve hipofizin nöral lobundan salgılanan bir hormon, vazopressin.


antidiüretik hormon İng. antidiuretic hormone, vasopressin, ADH

Memelilerde hipotalamusta bulunan salgı yapan sinir hücreleri tarafından sentezlenip hipofizin arka lobundan salınan, önemli etkisi böbreklerin idrar toplama kanalı hücrelerinden suyun geri emilimini sağlayan, yüksek dozlarda kan damarlarında daralmaya yol açarak kan basıncını yükselten ve kan ozmotik basıncının artması salınımını artıran, kısmen oksitosin benzeri etkiye de sahip peptit yapılı bir hormon, vazopressin, adiüretin, pitiütrin, ADH, VP.


antidiüretik hormon, ADH için benzer kelimeler


antidiüretik hormon, ADH, 24 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, H harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'n', 't', 'i', 'd', 'i', 'ü', 'r', 'e', 't', 'i', 'k', ' ', 'h', 'o', 'r', 'm', 'o', 'n', ',', ' ', 'A', 'D', 'H', şeklindedir.
antidiüretik hormon, ADH kelimesinin tersten yazılışı HDA ,nomroh kiterüiditna diziliminde gösterilir.