antitripsin faktörü

antitripsin faktörü İng. antitrypsin factor

Baklagillerde en fazla da fiğ ve soyada bulunan, başta kanatlı hayvanlar olmak üzere tek mideli hayvanlarda proteinden ve özellikle metiyonin ve sistin aminoasidlerinden yararlanmayı azaltan, 100-120°C arasındaki sıcaklıklarda 15-20 dakika tutulduğunda etkinliğini kaybeden, proteinlerden yararlanmayı azaltan bir madde, tripsin baskılayıcısı.


antitripsin faktörü için benzer kelimeler


antitripsin faktörü, 19 karakter ile yazılır. Ayrıca, a harfi ile başlar, ü harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'a', 'n', 't', 'i', 't', 'r', 'i', 'p', 's', 'i', 'n', ' ', 'f', 'a', 'k', 't', 'ö', 'r', 'ü', şeklindedir.
antitripsin faktörü kelimesinin tersten yazılışı ürötkaf nispirtitna diziliminde gösterilir.