antitripsin faktörü
Baklagillerde en fazla da fiğ ve soyada bulunan, başta kanatlı hayvanlar olmak üzere tek mideli hayvanlarda proteinden ve özellikle metiyonin ve sistin aminoasidlerinden yararlanmayı azaltan, 100-120°C arasındaki sıcaklıklarda 15-20 dakika tutulduğunda etkinliğini kaybeden, proteinlerden yararlanmayı azaltan bir madde, tripsin baskılayıcısı.
antitripsin faktörü için benzer kelimeler
antitripsin faktörü, 19 karakter ile yazılır. Ayrıca,
a harfi ile başlar, ü harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'a', 'n', 't', 'i', 't', 'r', 'i', 'p', 's', 'i', 'n', ' ', 'f', 'a', 'k', 't', 'ö', 'r', 'ü', şeklindedir.
antitripsin faktörü kelimesinin tersten yazılışı ürötkaf nispirtitna diziliminde gösterilir.