dalgalanma

dalgalanma

a. 1. Dalgalanmak işi: “Lakin deniz görmemiş bu insanların ilk dalgalanmada güverteyi berbat edişlerini müşahede etmeniz kaçınılmaz.” -İ. Özel. 2. ekon. Mal fiyatlarının türlü sebeplerle inişi veya çıkışı. 3. Pek çok kimsede yaratılan güçlü heyecan, sansasyon. 4. mec. Bir toplumda uyumsuzluktan doğan karışıklık. 5. sp. Koşu duruşunda, dizlerin hafif bükülmesinden ve kolların gevşek olarak öne yukarı doğru kaldırılmasından sonra, dizlerin gerilerek gövdenin doğrulmasıyla vücudun diz, kalça, bel, sırt, baş ve kollarda geliştirdiği bir dalga hareketi.


dalgalanma İng. bodygrinder

Koşu duruşunda, dizlerin hafif bükülmesinden ve kolların aşağıda tutuştan gevşek - öne - yukarı savrulmasından sonra, dizlerin gerilmesi, kalçanın öne itilmesi, gövdenin doğrulmasıyla vücudun diz, kalça, bel, sırt, baş ve kollarda geliştirdiği bir dalga devinimi.


dalgalanma İng. cycling

Denetim koşullarında düzenli iniş çıkışlar.


dalgalanma İng. fluctuation

Ardışık sayısal gözlemler arasında yukarıya ya da aşağıya doğru görülen devinim.


dalgalanma İng. fluctuation

Bir malın herhangi bir nesnenin ederindeki inip çıkma, alçalıp yükselme, dalgalanma.


dalgalanma İng. ripple effects

Sinema/TV. Dalga etkisi sonucunda, görünçlükte ortaya çıkan dalgalanma görüntüsü.


dalgalanma İng. fluctuation

1. Kapalı bir boşlukta bulunan sıvının parmakla üzerine basıldığında verdiği dalgalanma duygusu, fluktuasyon. 2. Farklı düzeyler gösteren, zaman zaman değişen.


dalgalanma için benzer kelimeler


dalgalanma, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'a', 'l', 'g', 'a', 'l', 'a', 'n', 'm', 'a', şeklindedir.
dalgalanma kelimesinin tersten yazılışı amnalaglad diziliminde gösterilir.