girmek

girmek, -er

(-e) 1. Dışarıdan içeriye geçmek: “Birlikte kiliseden içeri giriyoruz, ben topallıyorum.” -A. Ağaoğlu. 2. Sığmak: Elim bu eldivene girmiyor. 3. Katılmak, iltihak etmek: “Bugün edebiyat imtihanına girdim.” -Y. Z. Ortaç. 4. Almak, fethetmek: “Ordularımız İstanbul'a girdiler.” -M. Ş. Esendal. 5. İncelemek, ayrıntılara inmek. 6. Girişmek, başlamak: “Kaçırdım gene ipin ucunu, bir türlü konuya giremiyorum.” -N. Ataç. 7. Bulaşmak: Koyunlara kelebek hastalığı girdi. 8. (nsz) Zaman anlamlı kavramlar için gelmek: İlkbahar girdi. 9. (nsz) Ağrı, sancı başlamak, saplanmak. 10. Yeni bir duruma geçmek, dönüşmek: “Göğün morlaşan kenarı eriyor, menekşe rengine giriyordu.” -Ö. Seyfettin. 11. İyice anlamak, iyice bilmek. 12. Kavgaya tutuşmak. 13. Başlamak. 14. Erişmek, ulaşmak: Yirmisine girdi. 15. Bir şeyin yapımında, birleşiminde yer almak. 16. Yazılmak, başlamak: Okula girdi. 17. Yemek yemek.


girmek

1. Arpa, buğday biçilecek olgunluğa gelmek: Arpalar bir haftaya kadar girecek. 2. Ekmek hamuru kabarıp yarılmak: Artık fırını yak, ekmekler giriyor.


girmek

1. Girmek, içeri dâhil olmak. 2. Bürünmek. 3. Saklanmak // gerdegâ girmek: zifafa girmek


girmek İng. enter

girmek için benzer kelimeler


girmek, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'i', 'r', 'm', 'e', 'k', şeklindedir.
girmek kelimesinin tersten yazılışı kemrig diziliminde gösterilir.