karamel
a. Eritilmiş ve birazı yakılmış şekerle yapılan şekerleme, karamela.
karamel İng. caramel
Sakkaroz veya diğer karbonhidratların 200 °C ye ısıtılması ile elde edilen, gıda maddelerinde renklendirici ve tatlandırıcı olarak kullanılan bileşimi bilinmeyen kahverengi bir madde.
karamel İng. caramel
Isıl işlemi uygulandıktan sonra sarı-kahvemsi renk ile hoş bir yanık kokusu alan ve şekerleme yapımında kullanılan ağdalaşmış şeker, karamela.
karamel için benzer kelimeler
karamel, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca,
k harfi ile başlar, l harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'k', 'a', 'r', 'a', 'm', 'e', 'l', şeklindedir.
karamel kelimesinin tersten yazılışı lemarak diziliminde gösterilir.