karamel

karamel Fr. caramel

a. Eritilmiş ve birazı yakılmış şekerle yapılan şekerleme, karamela.


karamel İng. caramel

Sakkaroz veya diğer karbonhidratların 200 °C ‘ye ısıtılması ile elde edilen, gıda maddelerinde renklendirici ve tatlandırıcı olarak kullanılan bileşimi bilinmeyen kahverengi bir madde.


karamel İng. caramel

Isıl işlemi uygulandıktan sonra sarı-kahvemsi renk ile hoş bir yanık kokusu alan ve şekerleme yapımında kullanılan ağdalaşmış şeker, karamela.


karamel için benzer kelimeler


karamel, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, l harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'r', 'a', 'm', 'e', 'l', şeklindedir.
karamel kelimesinin tersten yazılışı lemarak diziliminde gösterilir.