karın

karın, -rnı

a. 1. İnsan ve hayvanlarda gövdenin kaburga kenarlarından kasıklara kadar olan ön bölgesi: “Şuursuz bir acele ile mahmuzlarını atının karnına vurdu.” -Ö. Seyfettin. 2. Döl yatağı: “Fakat karnındaki çocuk da bu insanüstü erkeğin bir parçasıydı.” -H. E. Adıvar. 3. Bazı şeylerde şiş ve içi boş bölüm: Geminin karnı. Şişenin karnı. 4. Mide: “Karnım aç, elim ayağım donmuş gibi.” -H. E. Adıvar. 5. mec. İç, gönül, akıl, kafa: Ben senin karnındakini ne bileyim? 6. mec. Ahlaki açıdan kabul edilemeyen şeyleri kabullenme. 7. fiz. Gelen ve yansımış dalgaların girişimiyle oluşan duraklı dalgalarda en büyük genlikte titreşen noktalar.


karın Fr. Abdomen
karın

Yürek, iç: Sadıkla yaptığı münakaşa karnında.


karın İng. belly

1. Omurgalı hayvanlarda vücudun sindirim organını içine alan, memelilerde göğüsten bir diyafram ile ayrılmış bölgesi. 2. Eklem bacaklı hayvanlarda ve bazı poliket solucanlarda vücudun arka bölgesi. 3.Tunikatlarda mide ve bağırsağı kapsayan bölge. Abdomen.


karın İng. belly

Gövdenin, kaburga alt kenarlarından kasıklara kadar olan ön bölgesi.


karın İng. antinode

Durağan dalgaların en büyük genlikte kesimi.


karın Osm. batın

(biyoloji)


karın Fr. ventral

(botanik)


karın Osm. batın

(botanik fizik)


karın Osm. batnî

(biyoloji)


karın, mide Fr. gaster

(biyoloji)


karın Lat. abdomen

1. Omurgalı canlılarda vucudun sindirim kanalını içine alan, memelilerde ise göğüsten bir diyaframla ayrılmış bölgesi. 2. Eklem bacaklılarda ve bazı poliketlerde vücudun arka bölgesi, abdomen.


karın İng. abdomen

anat. Sindirim organları, karaciğer ve böbreklerin içinde bulunduğu ve göğüs boşluğundan bir diyaframla ayrılan vücut boşluğu, abdomen.


karın İng. belly

(karşılık: abdomen): 1. Omurgalı hayvanlarda, vücudun, sindirim organını içine alan bölgesi, 2. Eklembacaklı hayvanlarda ve bazı kurtlarda vücudun ard bölgesi.


karın İng. ventral

(karşılık: ventral), (Lat. venter = karın): Bir hayvanın ya da onun bir parçasının alt yüzeyi.


karın

Mide


Karın Osm. Batın

karın için benzer kelimeler


karın, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'r', 'ı', 'n', şeklindedir.
karın kelimesinin tersten yazılışı nırak diziliminde gösterilir.