onarım

onarım

a. 1. Onarma işi, tamirat, tamir: “Onarımı yeni bitmiş yapının önünde hayvanın dizginlerini tıpkı tıpkısına bir erkek gibi çekti.” -O. Kemal. 2. Bir yapının, bir heykelin, bir resmin bozulmuş yerlerini yeniden yapma, ilk durumuna getirme, restore etme.


onarım Fr. Rédintégration
onarım Fr. Cur
onarım İng. corrective maintenance
onarım İng. repair
onarım İng. restoration

(Resim, Heykel, Mimarlık) Bir yapının, bir heykelin, bir resmin bozulmuş yerlerini yeniden yapma, ilk durumuna getirme.


onarım

ta'mîr, ta'mîrât.


onarım İng. reparation

Üretim veya tüketim sürecinde, yıpranan, aşınan ve bozulan herhangi bir üretim aracı veya malın yeniden kullanılabilmesi için yapılan her türlü işlem.


onarım İng. repair
onarım İng. reparation

Herhangi bir değer biriminde oluşmuş aşınma, bozulma ve çürümelerin giderilmesi ve birimin eski durumuna getirilmesi için yapılan işler ve çeşitli parçaların değiştirilmesi.


onarım İng. repairing, fix

Araç, aygıt, makine vb. yıpranmış ya da bozulmuş bir bölümünün işler duruma getirilmesi.


onarım İng. restoration, reconditioning

Sinema Bir filmin, içeriksel ya da fîziksel-kimyasal yönlerden uğradığı değişiklikleri gidermek amacıyla yapılan çalışma.


onarım İng. repairing, restoration

genel uygulayım: Bozulmuş bir aygıt, makine ya da nesneyi; eskimiş bir yapı, döşem vb. düzeltip, yararlı ve yeniden işler duruma getirme, yenileştirme.


onarım İng. reparation

Harap olan dokularda parenkim hücrelerinin yerini fıbroblastlar, kan damarları ve damarların çevresindeki histiyositlerin üremesi ve sonuçta bağ dokunun doldurmasıyla biçimlenen iyileşme veya doku tamiri, reperasyon.


onarım için benzer kelimeler


onarım, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, o harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'o', 'n', 'a', 'r', 'ı', 'm', şeklindedir.
onarım kelimesinin tersten yazılışı mırano diziliminde gösterilir.