saniyede resim (sayısı)

saniyede resim (sayısı) İng. 1. frames per second, fps, ffs, pictures per second, pps, frame frequency, 2. picture frequency, picture repetition frequency, number of frames per second, frame repetition rate, (ABD) fra

Sinema 1: Bir saniyede alıcı ya da gösterici penceresi önünden geçen, alıcı ya da göstericinin hızını belirleyen resimlerin sayısı. (Bu sayı, genellikle bütün boylarda, sessiz filmler için saniyede 16 (Büyük 8'de 18), sesli filmlerde saniyede 24 resimdir. Avrupa'da (ve Türkiye'de) televizyonun saniyede resim sayısına uygun olarak saniyede 25 resimdir). TV. 2. Bir saniyede alıcıdan almaca aktarılan resimlerin sayısı. (Gerek kırpışmayı önlemek, gerek alıcı ve almaçları besleyen kent akımının yinelenimine bağlı olarak bu sayı Avrupa'da (ve Türkiye'de) saniyede 25, ABD'de 30 olarak seçilmiştir).


saniyede resim (sayısı) için benzer kelimeler


saniyede resim (sayısı), 23 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, ) harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'a', 'n', 'i', 'y', 'e', 'd', 'e', ' ', 'r', 'e', 's', 'i', 'm', ' ', '(', 's', 'a', 'y', 'ı', 's', 'ı', ')', şeklindedir.
saniyede resim (sayısı) kelimesinin tersten yazılışı )ısıyas( miser edeyinas diziliminde gösterilir.