sargı

sargı

a. 1. Esnek bir maddeden yapılmış uzun, dar ve ince şerit. 2. Bir elektrik makinesinde veya aracında aynı devreyi oluşturan iletkenlerin tümü. 3. tıp Vücudun bir bölümünü yerinde veya baskı altında tutmak amacıyla uygun biçimde sarılmış şerit: “Kendisi ağır bir asker gölgesi, yalnız bir kolu beyaz bir sargı içinde.” -H. E. Adıvar.


sargı Fr. Bande
sargı

Kuşatma : Düşmanı sargıya aldılar.


sargı Osm. bandaj

Testere lamasının kaymaması için şerit testere makinesinin kasnaklarının çevresine yapıştırılan mantar .kösele ya da kauçuk şerit.


sargı İng. coil

Bir mıknatıs ve bu mıknatısın çevresine sarılmış, oluşturduğu manyetik alan yoluyla çalgıdaki tel titreşiminin ses sinyaline dönüşümüne olanak sağlayan ve dışına yapıştırılan bir bez ile yalıtılan iletken tel yumağından oluşan alet.


sargı Fr. enroulement

(fizik)


sargı İng. coil, winding

Güçlü bir çekimsel alan oluşturmak için elektrik iletkeninin bir yalıtkan üzerine sarılmasıyla oluşturulan düzen.


sargı İng. bobbin

genel uygulayım: Üzerine tel, iplik vb. sarılmış yuvgu biçiminde makara.


sargı İng. bandage

Bandaj.


sargı İng. Bandage

Yumrukoyuncularının eldiven giymeden önce, tarak kemiklerini korumak için, parmaklar dışarıda kalacak biçimde el tarağına, bileğe ve başparmağa sardıkları 2,5 m. uzunluğunda, 0,05 m. eninde yumuşak bez.


Sargı Osm. Taviz

sargı için benzer kelimeler


sargı, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'a', 'r', 'g', 'ı', şeklindedir.
sargı kelimesinin tersten yazılışı ıgras diziliminde gösterilir.