sarı ırk

sarı ırk

a. Asya'da yaşayan, tenleri sarı renge yakın olan insan ırkı.


sarı ırk İng. yellow race

Hindistan ve islâm ülkeleri hariç, Asya halkını içine alan ve Doğu Avrupa'ya kadar yayılmış olan, derileri sarımsı, saçları kara ve düz, sakalları seyrek, yüzleri yassı, burunları küçük, yanak kemikleri çıkık, gözleri çekik, kısa yapılı, insan (Homo sapiens) türünün bir ırkı. Moğol ırkı.


sarı ırk İng. Mongoloide race

Büyük çoğunluğu Asya'da yaşayan; sarı tonda deri, düz ve sert saç, çekik göz, sık rastlanılan Moğol lekesi, kısa kafa, çıkık elmacık kemikleri, yassı yüz, kökü çok basık burun, az kıllı gövde ve orta boy gibi özelliklerle ıralanan üç büyük ırktan biri.


sarı ırk İng. yellow race

Kendine özgü dirimbilimsel nitelikleri, özellikle derinin rengine göre aynı kuşaktan gelen, en toplu ve yaygın olarak doğu Asya'da yerleşmiş bulunan üç anaırktan biri. bk. beyaz ırk, kara ırk.


sarı ırk İng. yellow race

(anlamdaş. Moğol ırkı) İnsan (Homo sapiens) türünün bir ırkı olup yeryüzünde çok yayılmışlardır. Hindistan ve islâm memleketleri dışta kalmak üzere bütün Asya halkı bu ırktandır. Doğu Avrupaya kadar uzanırlar. Moğollar bu ırk için tipiktir. Deri sarımsı, saç kaba ve kara olup düzdür. Az sakallıdırlar. Yüzleri yassı, burunları küçük ve yanak kemikleri çıkıktır, Gözleri çekik olur. Kısa yapılı ve brakisefal kafataslıdırlar.


sarı ırk için benzer kelimeler


sarı ırk, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'ı', 'r', 'k', şeklindedir.
sarı ırk kelimesinin tersten yazılışı krı ıras diziliminde gösterilir.