yardım

yardım

a. 1. Kendi gücünü ve imkânlarını başka birinin iyiliği için kullanma, muavenet: “Oğlunun yardım dileyen bakışlarını görmezden gelerek kahvaltı masasına oturdu.” -E. Şafak. 2. Bir ülkeye bağış veya ödünç olarak verilen para ve ihtiyaç maddeleri. 3. Etki: “Otların üstünde, ağaçların yapraklarında kalan yağmur damlaları rüzgârın da yardımıyla öğleye kadar kurudu.” -N. Cumalı. 4. Bağış, iane. 5. İşlerin daha etkin ve verimli olabilmesi için sağlanan katkı, destek: “Bugün tiyatroya yapılan devlet yardımlarının gerekçesi de tiyatronun eğitimle olan sıkı ilişkisine dayanmaktadır.” -M. And.


yardım Fr. Adjuvat
yardım Fr. Secours
yardım

Henüz kurtçuk döneminde bulunan arı.


yardım İng. aid
yardım İng. assistance
yardım İng. help
yardım İng. aid

1. Bir iktisadi karar biriminin kendi iktisadi gücünü ve olanaklarını başka birisi için kullanması. 2. Gelişmiş ülkelerin veya uluslararası kuruluşların, azgelişmiş ülkeleri iktisadi olarak kalkındırmak veya sosyal amaçlarla verdikleri çok düşük faizli veya karşılıksız aktarımlar. krş. bağış, bağlı kredi, bağlı olmayan kredi, koşullu kredi


yardım İng. donation, assisstance

1. Para yardımı. 2. Belirli konular üzerinde yapılacak işlerin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilere yapılan para yardımı.


yârdım

Yardım.


yardım için benzer kelimeler


yardım, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'a', 'r', 'd', 'ı', 'm', şeklindedir.
yardım kelimesinin tersten yazılışı mıdray diziliminde gösterilir.