yumuşakçamsılar

yumuşakçamsılar İng. molluscoides

Çok hücrelilerin (Metazoa), birincil ağızlılar (Protostomia) filumunun, vücutları boru, evcik ya da iki parçalı bir kabukla çevrili, ön uçlarında bir dokunaç çengeli taşıyan, gelişmelerinde başkalaşım gösteren, yosun hayvanları (Bryozoa) ve kolsu ayaklılar (Brachiopoda) olmak üzere iki büyük sınıfı bulunan bir dal.


yumuşakçamsılar İng. molluscoides

Çok hücrelilerin (Metazoa), birincil ağızlılar (Protostomia) filumunun, vücutları boru, evcik veya iki parçalı bir kabukla çevrili, ön uçlarında bir dokunaç çengeli taşıyan, gelişmelerinde başkalaşım gösteren, yosun hayvanları (Bryozoa) ve kolsu ayaklılar (Brachiopoda) olmak üzere iki büyük sınıfı bulunan bir dal.


yumuşakçamsılar İng. molluscoides

(Molluscoidea), (Lat. molluscus=yumuşakça, Yun. eidos = biçim): Çokgözeli hayvanlardan birincil-ağızlılar (Protostomia) filumunun bir dalı. Vücutları boru, evcik ya da iki parçalı bir kabukla çevrilidir. Ön uçlarında bir dokunaç çelengi taşırlar. Gelişmelerinde başkalaşma vardır. Yosunhayvanları (Bryozoa) ve kolsu-ayaklılar (Brachiopoda) olmak üzere 2 büyük sınıfı. vardır.


yumuşakçamsılar, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'u', 'm', 'u', 'ş', 'a', 'k', 'ç', 'a', 'm', 's', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
yumuşakçamsılar kelimesinin tersten yazılışı ralısmaçkaşumuy diziliminde gösterilir.