cevap ünlemi

cevap ünlemi

Bir konuyu ve bununla ilgili bir soruyu uygun görme, onaylama veya karşı çıkma anlamlarında kullanılan ünlemler: evet!, elbette, Hay hay!, öyle ya! vb. Hay hay! dediğiniz gibi yaparım. Elbette, sizinle birlikte gelebiliriz. Öyle ya, bu konuyu daha sonra görüşecektik. Hayır sizinle birlikte gitmeyeceğim vb.


cevap ünlemi

Azerbaycan Türkçesi: täsdig ädati; Türkmen Türkçesi: cogaap sözi; Gagauz Türkçesi: kayıllıkduygucusu; Özbek Türkçesi: *tasdiq undovi; Uygur Türkçesi: cavap imliqliri ~ tästiqläş imliqliri;Tatar Türkçesi: raslau imlik ~ *söylämneň çinarlıqqa mönäsäbäten belderüçe modal' süz; Başkurt Türkçesi: yawap imliği; Kmk: *gertileygen cawaplı ünlük; Krç.-Malk.:cuwaplawçu (howlawçu) mejdometiye ~ razılıknı bildirgen mejdometiye; Nogay Türkçesi: yawap ün sözî; Kazak Türkçesi: *könil-küy-işarat odagayları; Kırgız Türkçesi: cay sırdık söz ~ coop sırdık söz; Alt:: t'aratkan kıygılu; Hakas Türkçesi: çöpsînîs hıygılas; Tuva Türkçesi: pa'dıtkaar algı sözü (ayan sözü); Şor Türkçesi: *çaratkan kıygı; Rusça: utverditelnoyemejdometiye


cevap ünlemi için benzer kelimeler


cevap ünlemi, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, c harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'c', 'e', 'v', 'a', 'p', ' ', 'ü', 'n', 'l', 'e', 'm', 'i', şeklindedir.
cevap ünlemi kelimesinin tersten yazılışı imelnü pavec diziliminde gösterilir.