dil bilgisi

dil bilgisi

a. Bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceleyip kurallarını tespit eden bilim, gramer: “Ünlü adayı genç şarkıcıların, dil bilgisiyle fazla ilgilenmedikleri ortada.” -T. Uyar.


dil bilgisi İng. grammar
dil bilgisi

Çeşitli düzeydeki okullarda, Türkçenin ses, şekil ve cümle yapısı ile cümlenin ögeleri arasındaki anlam ilişkilerini öğreten bilgi dalı; bu bilgileri veren dersin ve kitapların adı. bk. ve krş. gramer.


dil bilgisi

Azerbaycan Türkçesi: grammatika; Türkmen Türkçesi: dil bilimi ~ grammatika; Gagauz Türkçesi: dilbilgisi; Özbek Türkçesi: til bilimi ~ grammatika; Uygur Türkçesi: grammatika; Tat: tel beleme ~ telğıyleme ~ grammatika; Başkurt Türkçesi: tel beleme; Kmk: til ilmu ~ tilni hakındagı ilmu;Krç.-Malk.: grammatika ~ til bilim ilmu; Nogay Türkçesi: til îlmîsî - grammatika; Kazak Türkçesi: til bilimi ~ grammatika; Kırgız Türkçesi: til ilimi; Alt:: til bilimi ~ grammatika; Hakas Türkçesi: tîldeňer ügredîg ~ grammatika; Tuva Türkçesi: tıl ertemi; Şor Türkçesi: *til piliji ~ grammatika;Rusça: yazıkoznaniye ~ grammatika;~


dil bilgisi için benzer kelimeler


dil bilgisi, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'i', 'l', ' ', 'b', 'i', 'l', 'g', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
dil bilgisi kelimesinin tersten yazılışı isiglib lid diziliminde gösterilir.