krom

krom Fr. chrome

a. 1. kim. Atom numarası 24, atom ağırlığı 52,01, yoğunluğu 6,92 olan, 1514 °C'de eriyen, ısıya dayanıklı, havada oksitlenmeyen bir element (simgesi Cr). 2. sf. Bu elementten yapılmış: Krom kaplama.


krom İng. chromium

Simgesi Cr, atom ktlesi 51,996 g, atom numarası 24, yoğunluğu 7,1 g/mL, e.n. 1615 °C olan, gümüş beyazında katı kırılgan, suda çözünmeyen fakat asitlerde yavaş çözünen 1797’de Vavguelin tarafından bulunan,genellikle kromit şeklinde bulunan korozyona dayanık bir element. alaşımlarda ve bazı çeliklerde kullanılır. Bileşikleri (kromatlar) zehirlidir ve çok renklidir. Cr II mavi, Cr III mor, kromit yeşil, kromil kırmızı, kromat sarı, bikromat turuncudur.


krom İng. chromium

Sert, ak renkli, demire benzer, paslanmaz çeliklerin en önemli bileşeni olan yüksek yenime dirençli metal. A. A. 52.01, A.S. 24, Ö. A. 6.92, E.S. 1615° C.


krom Fr. chrome

(kimya)


krom İng. chromium, chrome

Organizmada kolesterol seviyesinin düşmesi, yağ üretiminin azalması, karbonhidratların daha iyi değerlendirilmesi için gerekli olan, eksikliğinde kilo kaybı, perifer sinir hastalığı ve şeker hastalığı benzeri belirtilere yol açan mineral.


krom için benzer kelimeler


krom, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'r', 'o', 'm', şeklindedir.
krom kelimesinin tersten yazılışı mork diziliminde gösterilir.