ortaöğretim

ortaöğretim

a. (orta'öğretim) 1. İlköğretim ile yükseköğretim kurumları arasında yer alan genel okulları, teknik ve meslek okullarını yönetmek görev ve sorumluluğunu yüklenmiş bulunan kuruluş. 2. İlköğretimden sonra öğrenimini sürdürmek isteyen öğrencileri teknik ve meslek alanları da dâhil olmak üzere üniversiteye hazırlamak için planlanan öğretim dönemi, lise, orta tedrisat: “Altı yıllık ortaöğretim bitirmek, hayata atılmanın ilk koşulu sayılır orada.” -A. Erhat.


ortaöğretim İng. secondary education

1. İlköğretim ile yükseköğretim kurumları arasında yer alan genel okulları, teknik ve meslek okullarını yönetmek görev ve sorumluluğunu yüklenmiş bulunan örgüt. 2-İlköğretimden geçtikten sonra öğrenimini sürdürmek isteyen gençleri ulusal eğitim amaçlarına uygun olarak daha üst öğrenime, birtakım teknik ve meslek alanlarına ya da yaşama yetiştirmek için planlanan öğretim dönemi.


ortaöğretim, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, o harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'o', 'r', 't', 'a', 'ö', 'ğ', 'r', 'e', 't', 'i', 'm', şeklindedir.
ortaöğretim kelimesinin tersten yazılışı miterğöatro diziliminde gösterilir.