ışın

ışın

a. fiz. 1. Bir ışık kaynağından çıkarak her yöne yayılıp giden ışık demeti, şua. 2. Işın etkin özdeklerin saçtıkları alfa, beta, gama ışınlarından her biri. 3. mat. Bir noktadan çıkıp sonsuza giden yarım doğrulardan her biri.


ışın Fr. Rayon
ışın

bk. dizi


ışın İng. beam
ışın İng. ray

Belli bir doğrultuda giden tanecikler ya da erke demeti.


ışın İng. ray

1. Isı ya da ışık erkesinin yayılma doğrultusunu gösteren çizgi. 2. Bir çemberin ya da bir yuvarın özeğinden dışa doğru uzanan çizgilerden her biri.


ışın

bk. ışık ışını.


ışın İng. ray

Belli bir doğrultuda,giden parçacıklar ya da erke demeti.


ışın İng. ray

Bir doğru üzerindeki bir P noktası ile söz konusu doğru üzerinde P nin bir yanında kalan tüm noktaların oluşturduğu küme. Anlamdaş. yandoğru.


ışın İng. ray, closed half-line

(...)


ışın Osm. şua

(astronomi, matematik, fizik, botanik)


ışın İng. ray

Sinema/TV. 1. Herhangi bir ışınım kaynağından çıkarak herhangi bir yöne giden bir ışınımın izlediği doğru. 2. Bu ışınımın kendisi.


ışın İng. beam, ray

fizik: 1. Bir kaynaktan çıkarak her yöne yayılıp giden ışık demeti. 2. Radyoetkin özdeklerin saçtıkları üç ışınımdan biri.


Işın Köken: T.

Cinsiyet: Erkek Bir ışık kaynağından çıkarak her yöne yayılıp giden ışık demeti.Cinsiyet: Kız Bir ışık kaynağından çıkarak her yöne dağılıp giden ışık demeti.


ışın için benzer kelimeler


ışın, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, ı harfi ile başlar, n harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ı', 'ş', 'ı', 'n', şeklindedir.
ışın kelimesinin tersten yazılışı nışı diziliminde gösterilir.