karabatak

karabatak, -ğı

a. (kara'batak) 1. hay. b. Karabatakgillerden, balıkla beslenen, gagası uzun ve sivri, kara tüylü bir deniz kuşu (Phalacrocorax). 2. argo Borcunu ödemeyen kimse.


karabatak İng. cormorant

Kuşlar (Aves) sınıfının, kürek ayaklılar (Pelecaniformes) takımının, karabatakgiller (Phalacrocoracidae) familyasından, Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Kuzey Amerika'nın deniz, ırmak, göl kenarlarında toplu hâlde yaşayan, 36 cm kadar boyda, bütün tüyleri kara olan bir tür.


karabatak Fr. cormoran d'Europe

(zooloji)


karabatak Lat. Phalacrocorax carbo

Kuşlar (Aves) sınıfının, kürek ayaklılar (Pelecaniformes) takımının, karabatakgiller (Phalacrocoracidae) familyasından, Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Kuzey Amerika'nın deniz, ırmak, göl kenarlarında toplu biçimde yaşayan, 36 cm olabilen, tüyleri siyah bir tür.


karabatak

1. Bir çeşit ok. 2. Mehter yöntemlerinden birinin adı.


karabatak İng. common cormorant

(Phalacrocorax carbo) Leyleksiler (Ciconiiformes) takımının karabatakgiller (Phalacrocoracidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 36 cm. Bütün tüyleri karadır. Avrupa, Asya, Afrika Avustralya, ve Kuzey Amerikanın deniz, ırmak, göl kenarlarında toplu halde yaşar.


Karabatak Köken: T.

Cinsiyet: Erkek 1. Balıkla beslenen, gagası uzun ve sivri kara tüylü bir deniz kuşu. 2. Geleceğini düşünmeden yaşayan, savurgan.


karabatak için benzer kelimeler


karabatak, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'a', 'r', 'a', 'b', 'a', 't', 'a', 'k', şeklindedir.
karabatak kelimesinin tersten yazılışı katabarak diziliminde gösterilir.