yarım

yarım

sf. 1. Bütün bir şeyin ayrıldığı iki eşit parçadan her biri: “Bu yarım saat içinde evde neler geçti?” -Y. Z. Ortaç. 2. Tam ve istenildiği gibi olmayan, eksik, noksan: “Ötekinde de yarım kavala benzeyen kalın bir çığırtma vardı.” -O. C. Kaygılı. 3. a. Bir bütünün yarısı olan miktar. 4. a. Saatte on iki otuz. 5. mec. Hastalıklı, sakat, sağlıksız.


yarım

2. Bir tahıl ölçeği. 3. Tahıl ölçeğinin yarısı. 4. Gaz tenekesinden bu yük, tahtadan yapılmış tahıl ölçeği. 5. Bir gaz tenekesi oylumunda tahıl ölçeği. 6. On iki kiloluk tahıl ölçeği.


yarım

1. Fıtıklı. 2. Sakat, beden yapısından eksiği olan.


yarım

Güreşte, apış arasından alınan künde.


yarım

Başörtüsü.


yarım

Gaz tenekesi boyutlarına eşit bir çeşit tahıl ölçeği.


yarım

Ölçek, tasın iki katı


yarım İng. moiety

Tribüyü oluşturan iki yarım fratriden biri. Her yarım kendi arasında birkaç klana ayrılır. Yarımlar törenlerde, düşüncelerde ve simgelerde zıtlık gösterirler, a. bk. ikili düzen.


yarım

[yarımla, yarımlağa, yarımlağı] : Ekin ölçeği. (Akbaş *Güdül -Ankara) [yarımla] : (Güllüce *Gümüşhacıköy -Amasya) [yarımlağa] : (Yurtbeyi *Gölbaşı -Ankara) [yarımlağı] : (Dereköy *Uluborlu -Isparta)


yarım için benzer kelimeler


yarım, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, y harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'y', 'a', 'r', 'ı', 'm', şeklindedir.
yarım kelimesinin tersten yazılışı mıray diziliminde gösterilir.